BMI یا شاخص توده بدنی روشی برای محاسبه میزان چربی های بدن یک فرد بر اساس وزن و قد وی می باشد. با اینکه BMI یک روش اندازه گیری غیر مستقیم است، اما ثابت شده که در اکثر مردم شاخصی قابل قبول برای محاسبه اضافه وزن به حساب می آید. همچنین به دلیل اینکه محاسبه بی ام ای دقیق کار آسانی است، هر شخص می تواند به راحتی و با قرار دادن قد و وزن خود در فرمول، عدد آن را به دست آورد. امروزه به جای محاسبه BMI به صورت دستی، مردم به محاسبه شاخص توده بدنی انلاین تمایل بیشتری نشان می دهند.
در صورتی که شخص وزن ایده آل دارد ولی تناسب اندام ندارد ، روش های درمان غیر جراحی مانند ورزش ، رژیم درمانی و استفاده از دستگاه های کلینیکی مناسب نتیجه بخش خواهد بود.
در این صورت شخص اضافه وزن دارد . برای این گونه افراد توصیه به استفاده از دستگاه های چاقی موضعی مانند دستگاه LPG و Shockwave و Cavitation ، لیزر لیپولیز ، لیپوماتیک و یا اعمال جراحی زیبایی می شود که با مراجعه به کلینیک نوع و میزان آن برای شخص مشخص می گردد.
در صورتی که شاخص توده بدنی شما در این گروه قرار دارد دچار چاقی درجه یک هستید و چنانچه مبتلا به دیابت ، فشار خون ، تری گلیسیرید بالا یا دور کمر بالا باشید، شما می بایست با مشاوره دکتر اقدام به انجام عمل جراحی متابولیک نمایید و در غیر این صورت با داشتن رژیم و انجام ورزش شاخص توده بدن را به کمتر از ۳۰ رسانده و سپس استفاده از مراحل بالا را توصیه می کنیم.
در صورت داشتن شاخص توده بدن بین ۳۵ تا ۴۰ ، شخص دچار چاقی درجه دو است . در این گونه افراد هر چند ورزش و رژیم در درجه اول مطرح است ولی عملا شخص نیازمند به انجام اعمال جراحی چاقی متناسب با نوع رژیم و فعالیت ایشان هست که شامل اعمال جراحی مانند بای پس کلاسیک ، مینی بای پس و یا اسلیو
اشخاصی که شاخص توده بدن آنها از ۴۰ بالاتر می باشد دچار چاقی مفرط می باشند و برای این نوع افراد انجام اعمال جراحی چاقی که می تواند شامل Sleeve ،RY Gastric Bypass ،Mini Gastric Bypass و ... توصیه می گردد.